Antalya Kaş'ta Sizi Antik Çağa Götürecek Tarihi Yerler
(30/10/2023)

Tarihi gezilere ilgi duymayanları bile kendine hayran bırakan ve unutulmaz bir tatil deneyimi yaşatan Kaş, tatil severlerin gözde noktalarından biri haline geldi. Batık kentin kalıntılarını kano gezisiyle keşfedebileceğiniz ve Uzun Çarşı’da kralın mezarını ziyaret edebileceğiniz Kaş, bir tatilde aranan her güzelliğe sahip değil mi sizce de?

 

Bu eşsiz yer, tarihi zenginlikleri ve büyüleyici atmosferiyle nefes kesen bir tatil bölgesi. Aynı zamanda birçok antik yapısı ile UNESCO’nun Dünya Miras Listesi’nde koruma altında olan Kaş, bu tarihi zenginlikleri gelecek nesiller için de koruyor. Bu yazımızda sizlere Kaş’ın tarihi yerlerinden bahsedeceğiz. Dilerseniz şimdi Kaş’ta bulunan tarihi yerlere bakalım.

 

Kaş’ta Gezilecek Tarihi Yerler

  • Antik Patara Kenti
  • Kekova Batık Şehri
  • Kaputaş Plajı
  • Saklıkent Kanyonu
  • Xanthos Antik Kenti
  • Simena Antik Kenti

 

Antik Patara Kenti

Kaş’ın sıra dışı cazibelerinden biri olan Patara Kenti, Kaş’a 40 kilometre mesafede. Mesafesi yorucu görünüyor olabilir ancak Antik Patara Kenti 2. yüzyılda yaşadığı depremlerle geriye sadece kalıntılarının kaldığı büyüleyici bir yer. Bu kentin hazinelerini keşfetmek için antik kalıntılar arasında kano yolculuğuna çıkmak ise yapabileceğiniz en güzel aktivitelerden. Berrak suların üzerinden ilerlerken bu antik şehrin izlerini görmek benzerini yaşayamayacağınız eşsiz bir deneyim.

 

Kekova Batık Şehri

Kekova Adası, deniz altı deneyimleri arayan gezginlere unutulmaz bir cenneti vaat eden gezi noktası. Batık şehir ise Kekova adasının çevresinde, 2. yüzyılda yaşanmış depremler sonucunda yok olmuş Dolkisthe Antik Kenti’nden kalıntılarla çevrili görülmeye değer bir yer. Bu antik şehir suya yarı gömülü şekilde ve bu bölgeyi keşfetmek isteyen tatil severler için belli dönemlerde tatil turları düzenleniyor. Burayı ziyaret ederek hem sualtı güzelliklerini keşfedebilir hem de Kaş'ın benzersiz atmosferini deneyimleyebilirsiniz. Kaş’ın berrak sularının altında yatan bu mistik tarihi incelemeden Kaş tatilinizi bitirmemenizi öneririz.

 

Kaputaş Plajı

Her biri ayrı güzellikte sahillere sahip Kaş’ın muhteşem plajlarından biri olan Kaputaş Plajı, beyaz kumu ve turkuaz sularıyla tatil severlerin ilgi odağı. Bembeyaz kumsalı ve berrak turkuaz sularıyla Kaputaş Plajı bu ilgiyi kesinlikle hak eden bir cennet. Bu plaj, antik kentleri gezip tarihin izini sürdükten sonra güneşlenmek, serin suların tadını çıkarmak ve sıcak yaz günlerinde huzur dolu anlar yaşamak isteyenler için mükemmel bir mola noktası. Kaputaş Plajı, sadece güzel bir plajın ötesinde misafirlerine farklı deneyimler de deneyim sunmakta. Plajın çevresini saran doğal güzellikler, suyun keyfini çıkardıktan sonra keşfedebileceğiniz muhteşem doğal rotalar bulunduruyor. Yakınlarda bulunan yürüyüş yolları ve manzara noktaları, Kaputaş Plajı'nın çevresindeki dağların ve ormanların güzelliklerini keşfetmek isteyenler için harika bir fırsat. Kaş gezi planınızın içine bu güzel durağı eklemeyi unutmayın.

 

Saklıkent Kanyonu

Rivayete göre depremin etkisiyle oluşmuş olan bu doğa harikası, tam 14 kilometrelik bir uzunluğa sahip ve benzersiz güzelliğiyle büyüleyici bir deneyim sunuyor. Kaş'ın bu kanyonu, doğanın gücünün en çarpıcı örneklerinden biri. Bu muazzam kanyonun içinde dolaşırken kendinizi büyülü bir dünyada geziniyormuş gibi hissedeceksiniz. Saklıkent Kanyonu sadece etkileyici uzunluğuyla değil ev sahipliği yaptığı şelaleleri ve diğer ilginç yer şekilleriyle de ünlü. Kanyonun derinliklerine doğru keşfe çıkarken suyun sesini duyacak, doğanın kucağındaki bu büyüleyici güzellikleri keşfedeceksiniz. Doğanın gücünü ve güzelliğini keşfetmek istiyorsanız bu muhteşem kanyonu ziyaret etmeyi kesinlikle unutmamalısınız.

 

 Xanthos Antik Kenti

Tarihinde defalarca yangına ve yıkıma uğrayıp her seferinde yeniden inşa edilen bu kent, gidişin zahmetli yoluna değeceğine garanti verdiğimiz büyük bir tarihi miras. Kaş'ın çevresinde bulunan Xanthos Antik Kenti, bu bölgenin en fazla eserinin bulunduğu yerlerden biridir ve hala devam eden tarihi kazılarla keşfedilmeyi bekleyen birçok sırrı saklıyor. Söylenenlere göre şu ana kadar ortaya çıkarılmış eserler, bölgenin zengin tarihine ait eserlerin sadece bir çeyreğini oluşturuyor. Ne yazık ki, bu bölgeden çıkarılmış birçok değerli eser, tarihî önemleri nedeniyle kaçırılarak İngiltere müzelerinde sergileniyor. Ancak halen yerinde bulunan birçok eser görülmeye değer bir tarihe sahip. Kaş'a yolunuz düştüğünde, bu tarihi hazinenin izini sürmek ve geçmişin büyüleyici hikayelerini keşfetmek için Xanthos Antik Kenti'ni mutlaka ziyaret etmelisiniz.

 

Simena Antik Kenti

Kaleköy olarak geçen ama Likya döneminde Simena ismine sahip bu antik kent denizin hemen yanında yer alır. Kaleköy'ün büyük bir bölümü dalış için kapalı olsa da kano ile batık kentin altındaki hazineleri keşfetmek heyecan verici ve macera dolu bir seçenek. Bu antik kalıntıları ve liman tarafındaki Likya döneminden kalma anıt mezarları keşfederken tarihle iç içe olmanın ve denizin serin sularında yüzmenin keyfini çıkarabilirsiniz

 

Kaş sahip olduğu çeşitli güzellikleriyle doğa ve tarihin muhteşem bir birleşimi. Harika deneyimlerle ayrılacağınız Kaş tatilinize bu yerleri eklemeyi unutmayın.

 

 

 

BU YAZIYI PAYLAŞ