Antalya Kaş Seyahat Rehberi
(30/10/2023)

Ah, o güzel Antalya Kaş! Türkiye'nin saklı cennetleri dediğimizde aklımıza gelen en özel yerlerden birisi. Kaş'ın doğal bir cenneti barındırması, cana yakın insanları ve benzersiz güzellikleri bu bölgeyi çok özel kılıyor. Aynı zamanda Kaş’ın tatil severler üzerinde çok özel bir etkisi de var. Buraya tatil yapmaya geldiğinizde bağımlılık yaratan bir etkisi olduğunu fark edeceksiniz. Çeşitli aktiviteleri, muhteşem manzaraları, merak uyandıran antik kentleri ve daha fazlası. Kaş'ın bu büyüleyici güzelliği, onu Türkiye'nin en güzel üçüncü saklı cenneti haline getiriyor. Peki Kaş'ı bu kadar özel kılan nedir? İşte bu makalede anlatıyoruz. 

 

Antik Dönemlere Yolculuk...

Kaş, güzelliği sayesinde her ne kadar yenilikçi bir yapısı bulunsa da M.Ö. 2000 yıllarına kadar uzanan bir Likya tarihine sahiptir. Likya uygarlığından sonra Kaş'ın üzerinden birçok farklı uygarlık geçmiş ve ziyaretçilerin gezebileceği antik yapılar bırakmışlardır. Bu nedenle bu uygarlıkların mirası olan, gezilmesi gereken yerlere bir göz atalım.

 

Patara Antik Kenti

Patara Antik Kenti, Kaş'ın en değerli yapılarından biridir ve doğal güzelliği ile ziyaretçileri büyüler. Patara Antik Kenti'ne girdiğinizde derin bir nefes alıp tarihin eşsiz atmosferini hissetmenizi öneriyoruz.

 

Xanthos Antik Kenti

Harabeleri ve tarihi anıtları ile Unesco'nun dikkatini çeken ve "Dünya Mirasları" listesinde yer alan güzel Xanthos. Tüm Antalya'nın görülebileceği muhteşem bir manzaraya sahip olan Likya'nın Xanthos'u, Kaş seyahati sırasında görülmesi gereken önemli bir tarihi mirastır.

 

Apollonia

Hellen dilinde "Apollon'un Yurdu" anlamına gelen Apollonia, Roma dönemi meraklıları için kesinlikle görülmeye değer bir yerdir. Bu antik kentte Roma dönemine ait mezarlar, lahitler, 4000 kişilik devasa bir tiyatro ve birçok anıt bulunmaktadır.

 

İsinda

Adının cana yakınlığı sizi aldatmasın. İsinda Antik Kenti, merkezinde bulunan mezar odaları ve ilginç tasarımlara sahip anıtları ile tarih meraklılarına ürkütücü bir deneyim sunmaktadır.

 

Antiphellos Antik Tiyatrosu

Antiphellos Antik Tiyatrosu, Likya Bölgesi'nde bulunan tarihi bir hazinedir ve antik dönem tiyatro sanatını yaşatırken muhteşem deniz manzarası ile ziyaretçilerini büyüler.

 

 

Kaş'ta Denizin Tadını Çıkarmak İçin En İyi Plajlar

Özellikle ünlü plajları ile bilinen Kaş'ta yüzmek için can atacağınız birçok harika plaj bulunmaktadır. İşte en çok tercih edilen üç plaj:

 

Kaputaş Plajı

Kaş'ta yüzmek isteyenler için ilk tercih edilen yerlerden biri Kaputaş Plajı'dır. Kaş'taki tüm plajların ayrı bir güzelliği vardır ancak Kaputaş Plajı, minik çakıllardan oluşan sahili ve devletin yiyecek, içecek ve plaj malzemeleri satışı yapmasıyla özel bir yere sahiptir.

 

Seyrek Çakıl Plajı

Rengi turkuaz olan Seyrek Çakıl Plajına giriş ücretsiz olup bölge halkı tarafından en çok tercih edilen plajlardan biridir. Hafta sonları kalabalık olabilir, ancak temizliği her zaman korunur.

 

Akçagerme Plajı

İlçenin göz bebeği olan Akçagerme Plajı, merkeze sadece 4 kilometre uzaklıktadır. Kumsal ağırlıklıdır ve berrak denizi ile ünlüdür. Bu plaj, çocuklu aileler için de ideal bir tercihtir.

 

 

Macera Dolu Aktiviteler!

Kaş denildiğinde aklımıza hemen "macera" gelmelidir. Doğal güzelliklerini gördükten sonra onları yaşama fırsatını kaçırmayın. İşte sadece Kaş'ta yapabileceğiniz eğlenceli aktivitelerden bazıları:

 

Kekova Yolculuğu

Kekova'nın sakin sularında kano gezintisine çıkabilir ve keyifli bir gün geçirebilirsiniz.

 

Caretta Carettalara Merhaba Deyin

Dalış ekipmanları ile denizin derinliklerine dalabilir ve Caretta Carettalarla beraber unutulmaz bir deneyim yaşayabilirsiniz. Tropik balıkları görme şansınız oldukça yüksektir.

 

Likya Yolu Macerası

Dünyanın en güzel yürüyüş patikalarından biri olarak seçilen Likya Yolu'nu keşfetmek için fırsatı kaçırmayın. Patika biraz uzun ve zorlayıcı olabilir ancak manzarayı gördükten sonra buna değdiğini fark edeceksiniz. Unutmadan! Yürüyüş ayakkabıları önerimizdir.

 

Kaş’a özel olan bu etkinliklerin yanı sıra yamaç paraşütü, kamp, canyoning, coastreeing ve daha birçok adrenalin dolu aktiviteye katılabilir, maceradan maceraya koşabilirsiniz.

 

Geziyoruz İyi Hoş da, Nerede Kalacağız?

Kaş'in keyfini çıkardıktan sonra sırada konaklama imkanları olmalı. Diğer her konuda olduğu gibi Kaş, konaklama konusunda ki bölgenin en iyi merkezlerinden birine sahip. Kaş’ta konaklayabileceğiniz ve kullanıcılar tarafından en çok sevilen yerleri sizin için derledik. 

 

Otel İmkanları 

Kaş tatilinin tadını daha çok çıkarmanızı sağlayacak olan birbirinden güzel otelleriyle hem açık büfe yemek hizmetleri hem de merkezi konumları olan, en sevilen oteller;

Allay Prime Hotel, Lukka Exclusive Hotel, Denir Feneri Light House, Mandalina Luxury Suites. 

 

Kiralık Villa ve Tatil Evleri

Özellikle Kalkan’da ki villalarıyla ilgiyi çeken Kaş, merkezinde de çok lüks ve doğal villalara ev sahipliği yapmakta. Bu villalar arasında Villa Libra, Villa Peninsula Garden, villa meis ve villa White yer alıyor.

Bu seçenekler dışında Butik oteller, tatil köyleri, pansiyonlar, apartmanlar ya da kumsal oteller gibi kendi zevklerinize ve isteğinize uygun yerlerde konaklayabilirsiniz. 

 

BU YAZIYI PAYLAŞ