Kaş'ta Fotoğraf Çekebileceğiniz Muhteşem Yerler
(30/10/2023)

Kaş, Türkiye’nin güneybatısında yer alan ve plajından tarihine doğasından geleneklerine kadar birçok alanda eşsiz manzaralara sahip gizli bir cennet. Tatil severlerin de fotoğrafçıların da gelmiş olmaktan fazlasıyla zevk alacağı, daha sonra çektikleri resimlere bakarken tekrar tekrar büyülenecekleri Kaş herkesi eşsiz güzelliklerine davet ediyor.

Kaş’ta harika manzaraları yakalayacağınız yerlere geçmeden önce işinize yarayacağını düşündüğümüz birkaç ipucunu sizlerle paylaşmak istedik.

 

Kaş için Lokasyon Önerileri

 

Kaş’ın Plajları

Kaş, beyaz kumları ve turkuaz sularıyla ünlü birçok ünlü plaja ev sahipliği yapmakta. Özellikle Kaputaş Plajı, eşsiz manzaralara sahip olmasıyla biliniyor. Turkuaz denizi ve yüksek kayalıkları, burayı fotoğrafçılar için bir cennet halinde.

Bir diğer plaj olan Patara Plajı, dünyanın en uzun kumsallarından birine sahip. Gün batarken burada çekilen fotoğraflar, muhteşem manzaralar sunar. Patara'nın sakin ve uzun sahil şeridi, fotoğrafçıların rüya gibi kareler yakaladığı bir yer.

Kaş'ın limanı ise restoranlar ve renkli balıkçı tekneleriyle çevrili. Limanın etrafında yürüyüş yaparken liman manzarası ve gün batımı eşliğinde çekim yapma fırsatı bulabilirsiniz. Bu atmosfer çekeceğiniz fotoğraflara ayrı bir canlılık katarak Kaş’a fotoğraf makinenizle geldiğiniz için memnun olmanızı sağlayacak.

Büyük Çakıl Plajı ise iri çakıl taşlarıyla kaplı sahilinden adını alır ve mavi sularıyla hoş bir uyum içindedir. Bu plaj, kameralarınıza yansıyacak eşsiz fotoğraflar için Kaş’ın tüm plajları gibi ideal seçeneklerden bir tanesidir.

 

Kaş’ın Antik Kentleri

Tarihiyle ilgi çeken Kaş’ta birçok antik kentte bulunuyor. Kekova bölgesinde yer alan Simena Antik Kenti tarihi kalıntılarıyla fotoğraflarını çekmek için sabırsızlanacağınız manzaraları size sunuyor.

Kaş’ın çevresinde bulunan Aperlai Antik Kenti antik kalıntıları, zeytinlikleri ve doğal güzellikleriyle eşsiz bir uyumunu sizlerle buluşturuyor. Bu uyumun detayları arasında kaybolmak ve güzelliğinin fotoğraflarını çekmeniz için sizleri bekliyor.

UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alan Xanthos Antik Kenti sahip olduğu anıtsal yapılar, heykeller ve tarihi kalıntılarla eşsiz bir yer. Kaş’ın sahip olduğu tüm diğer antik kentler gibi Xanthos Antik Kenti de tarih severler ve fotoğraf çekmeye merakı olanlar için görsel bir şölen sunuyor.

Tiyatro kalıntılarıyla ünlü Myra Antik Kenti ve antik dönemin önemli dini merkezlerinden biri olan Letoon Antik Kenti de Kaş’ın görülmeye değer antik kentlerinden. Say say bitiremediğimiz bu antik kentlerin her biri fotoğraf albümlerinizde yer almak için sizleri bekliyor.

 

Kaş’ın Köyleri ve Yerel Hayat

Her sene binlerce turist ağırlayan Kaş yerel hayatını da korumaya devam ediyor. Birçok köyü bulunan Kaş’ın her bir köyünde ayrı bir evrende hissedeceksiniz. Kekova bölgesinde yer alan Üçağız Köyü dar sokakları, renkli tekneleriyle sakin bir balıkçı köyü. Geleneksel Akdeniz yaşamını fotoğraflamak isteyenlerin ise rotasının değişmez parçasıdır.

Kaş’ın daha iç kesimlerinde bulunan İslamlar köyü ise şelaleleri, zeytinlikleri ve taş evleriyle sizleri fantastik bir dünyanın içine çekiyor. Köyün güzellikleri ve sakin atmosferi yerel yaşamın doğal güzelliklerini yakalayacağınız fırsatlar sunar.

Bir diğer köy olan Bezirgan Köyü ise dağlık alanda bulunur ve taş evleriyle ünlenmiştir. Köyün eski dokusu ve dağların doğal güzellikleriyle geleneksel köy yaşamını fotoğraflamanızı sağlar.

Anlatmaya doyamadığımız her tarzdan güzelliklerle çevrili Kaş’ın eşsiz fotoğraflarını çekerken hem bu anların tadını çıkaracak, hem de evinize döndüğünüzde bakıp bakıp anılarınızı hatırlayacağınız eşsiz bir albüme sahip olacaksınız.

 

Fotoğrafçılık İpuçları

 

Işık ve Zamanlama

Altın saatler olan sabahın erken saatleri ve günbatımı saatlerini kullanmayı deneyin. Yumuşak ve sıcak ışığın bulunduğu bu zaman dilimleri manzaranın kameranıza en iyi şekilde yansımasına yardımcı olacaktır.

Gölgeleri kullanın, gölge ve ışık kontrastı aynı manzaradan farklı fotoğraflar çıkarmanızı sağlar. Aynı zamanda hava durumunu kontrol ederek güzel manzaraları kaçırmamaya çalışın.

 

Kompozisyon İpuçları

Üçte bir kuralını, yani kadrajını üçe bölme kuralını uygulayarak nesneleri dengeli bir şekilde yerleştirin. Bu sayede fotoğraflarınızda bir kısım fazla yoğun bir kısım fazla boş gibi estetik sorunlarla karşılaşma olasılığınız azalmış olur. Aynı zamanda çekim yaparken farklı açılar kullanarak yeni perspektifler keşfetmeyi deneyin.          

 

Etnik Renkler ve Kültür

Yerel halkın hayat tarzını inceleyip gelenekleri gözlemleyerek küçük detayların eşsiz fotoğraflarını yakalayabilirsiniz. Kaş’ın renkli sokakları canlı fotoğraflar yakalamanız için sizlere birçok imkan sunuyor ve harika arka planlar oluşturuyor. Aynı zamanda Kaş’ta düzenlenen festivalleri takip ederek kültürel anları fotoğraflama imkanına sahip olabilirsiniz.

 

Fotoğraf Düzenleme

Düzenleme uygulamalarını kullanarak fotoğraflarınızı düzenleyebilir, bu sayede renkleri, kontrastları ve keskinliği ayarlayabilirsiniz. Bu sayede çektiğiniz fotoğrafların küçük detaylarını düzelterek elinizde kusursuz fotoğrafların bulunmasını sağlayabilirsiniz. Ancak bu renk düzenlemeleri esnasında aşırıya kaçmamaya özen gösterin. Kendi renkleriyle de fazlasıyla parlak olan Kaş’ta fotoğraflarınız için yapacağınız en iyi şeylerden bir diğeri de renklerin doğallığını bozmamak olacaktır.

BU YAZIYI PAYLAŞ